25

Apr 2016

Goed Doel

Little Stars vzw

 

Doel van de organisatie:

Het doel van Little Stars vzw is kinderen met een meervoudige beperking te voorzien in hulpmiddelen die ze nodig hebben voor therapie of om te kunnen deelnemen aan alledaagse activiteiten en vrijetijdsbesteding. De vzw richt zich vooral op groepen van kinderen omdat de hulpmiddelen dan nog intensiever gebruikt kunnen worden. Het eerste project van Little Stars vzw is een aangepaste rolstoelbus. Hiermee kunnen de kinderen van enkele scholen in de buurt de verplaatsing maken met deze kinderen naar hippo-en hydrotherapie. De bus kan ook gebruikt worden door particulieren en verenigingen om de verplaatsing te maken voor vrije tijd en vakantie.

 

Waar haalt de organisatie haar inkomsten?

Little Stars vzw haalt haar inkomsten uit giften uit de vriendenkring. Elk jaar worden verschillende acties opgezet (quiz, pralineverkoop,…) door de vzw om geld in te zamelen. Little Stars vzw krijgt ook financiële steun en begeleiding van enkele serviceclubs zoals Rotary Gent Noord en Lions Meetjesland. De vzw heeft een projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting voor financiële giften.

 

Wat kan de RUN bijdragen?

Little Stars vzw is zeer gelukkig met elke vorm van ondersteuning. De aangepaste rolstoelbus is aangekocht. We moeten de bus kunnen verzekeren en onderhouden en tegelijk de gebruikersvergoeding zo laag mogelijk kunnen houden zodat de bus toegankelijk blijft voor zij die hem nodig hebben. Little Stars vzw denkt ondertussen ook al nieuwe projecten: een aangepast zadel voor Paardentherapie, een aangepaste wandelrolstoel voor op onverharde wegen,..

Little Stars website

Little Stars Facebook

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *